В області працює безкоштовна лінія психологічної підтримки

  10.09.2018 18:32   -
Новини

На Дніпропетровщині працює безкоштовна лінія психологічної підтримки. Її фахівці приймають дзвінки цілодобово, без вихідних. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

Лінія діє при обласній психіатричній лікарні. Дзвінки приймають психологи, психотерапевти, психіатри. У складних випадках – працюють усі разом, розповів заступник головного лікаря закладу Михайло Андрейко.
– Лінія дуже затребувана. Буває, на день маємо до 30 дзвінків. Телефонують, переважно, жінки, підлітки, рідко – чоловіки. Людей бентежать сімейні стосунки, особливо – батьків та дітей. Є жертви домашнього насилля, люди, які міркують про самогубство, – сказав він.
Лікар наголосив, що всі дзвінки анонімні.
– Наші фахівці приймають виклики цілодобово. Більше дзвінків – у вечірні години, а ще на вихідних. Цьогоріч до нас звернулися вже понад 100 людей, телефонують навіть з інших областей, – зазначив Михайло Андрейко.
Поспілкуватися зі спеціалістами можна за номером: 0-800-501-701.
– Інколи навіть просто розмова зі сторонньою людиною здатна допомогти. Говорити про те, що турбує та болить обов’язково потрібно. Та краще це робити з фахівцями, які знають свою справу та не нашкодять. Вони вислухають, підтримають, допоможуть у пошуку нових сенсів та сил, – додали у департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.
Безкоштовна гаряча лінія психологічної підтримки – 0-800-505-085 – працює і при Дніпропетровській ОДА. Вона – для АТОвців та їхніх рідних.