В Підгородному збудували дитсадок європейського рівня

  07.09.2018 18:26   -
Новини

Різнокольорова будівля у формі бджолиних стільників, сонячні панелі на даху та зимовий сад, – для дошкільнят Підгородного обласна влада «з нуля» звела сучасний дитячий садочок, – яскравий, теплий і затишний. Вже цієї осені новобудова відкриє свої двері для 115 малюків. Про це повідомила прес-служба голова ДніпроОДА,

Трохи більше року тому поруч з Підгородненською школою №4 був пустир. Нині ж – двоповерховий дитсадочок на 115 місць.
Новобудова за модерним проектом дніпровських архітекторів складається з шести корпусів-стільників. Її утеплили та «обшили» різнокольоровою фіброплиткою – вона пожежобезпечна. Облаштували дах і панорамні вікна. Поруч – звели котельню на альтернативному паливі. Додатковим джерелом енергії для живлення садочка будуть сонячні панелі.
– У нас зростають «просунуті» діти, тому вони повинні навчатися в сучасних умовах. Діткам тут дуже сподобається. Це все неймовірно гарно, – сказала в. о. директора Підгородненської школи №4 Альона Пастушенко.
Всередині дитсадок – не менш яскравий. Кімнати ніби у справжньому бджолиному вулику – пофарбовані у жовтогарячі кольори, прикрашені «стільниковими» зображеннями. Є буфет, їдальня, ігрові кімнати та зала для занять з хореографії.
– В садочку продумано все до найменших дрібниць. Кожна кімната – затишна і особлива. Самостійно громада не звела б такої краси. Вдячні обласній владі за підтримку та відповідальність, – сказала міський голова Підгородного Галина Кузьменко.
Родзинка дитсадка – внутрішнє подвір’я. Там облаштували підлогу з підігрівом. Під час холодів, снігу або дощу спрацьовуватимуть датчики і температура повітря підійматиметься. Таким чином діти зможуть тут грати у будь-яку пору року.
В садочку встановлять сучасне обладнання та комфортні меблі. Біля дитсадка уклали тротуарну плитку, нині – облаштовують клумби та ігровий майданчик.