Новий реабілітаційний центр для АТОвців вже прийняв перших пацієнтів

  29.08.2018 10:50   -
Новини

У новому реабілітаційному центрі для АТОвців, який відкрили на базі обласної лікарні «Солоний лиман», пролікувалася перша група бійців. Пацієнти відновлювались протягом 21 дня. Про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

– На Дніпропетровщині майже три роки тому відкрили центр реабілітації для учасників бойових дій при обласному госпіталі ветеранів. Цього літа – створили новий реабілітаційний центр на базі лікарні «Солоний лиман» в селі Новотроїцьке Новомосковського району. Тепер там – комфортні умови та сучасне обладнання, – розповіли у прес-службі.
У новому ребцентрі при «Солоному лимані» 21-денний курс реабілітації вже пройшла перша група АТОвців – 36 військових.
– У всіх, хто відновлюється в нашій лікарні, є чіткий розпорядок дня – вони проходять фізіотерапевтичні процедури та приймають грязьові ванни, займаються лікувальною фізкультурою. Для цього створено всі необхідні умови, є спеціальне обладнання, – сказав головний лікар обласної лікарні «Солоний лиман» Ігор Чабаненко.
У центрі – зал лікувальної фізкультури з біговими доріжками, кардіотренажерами, фітнес-станцією, лавами для жиму, гантелями та тренажерами для розтяжки. А ще – 18 комфортних палат і просторий буфет із сучасною побутовою технікою. «Родзинка» – хол із креативним дизайном та фіто-стіною з якої «ростуть» екзотичні рослини.
– Тут дуже затишно і гарно. Професійні лікарі та якісне обладнання. Особливо мені сподобалось у холі, біля фіто-стіни. Я щодня годину-півтори просто сидів на диванчику і релаксував. Це дуже позитивно впливає як на моральний, так і на фізичний стан. Подяка тим, хто все це створив, – сказав АТОвець Олександр Чумак.
Нагадаємо, «Солоний лиман» – курорт на Дніпропетровщині, який славиться цілющими грязями, незамінними при порушеннях опорно-рухового апарату.

Наступна стаття: