У Дніпрі відбувся масовий забіг у вишиванках

  25.08.2018 12:43   -
Новини

24 серпня у Дніпрі провели акцію «Біжимо у вишиванках у Дніпрі», присвячену 27-й річниці незалежності України. Участь у забігу взяли близько 500 осіб. Це і початківці, й професійні спортсмени різного віку.

Наймолодшому учаснику – всього 2,5 року. Також до забігу приєдналися діти з обмеженими можливостями. Патріотичні перегони проводять уже втретє. Особливістю цьогорічної події стали командні змагання «Козацькі перегони», які включали естафети в шароварах, ліплення вареників, човниковий біг з квасом, біг з коромислом. Серед учасників були навіть молоді мами з малюками. Перед змаганнями для бігунів влаштували розминку.
– Це вже традиційний, третій забіг у вишиванках у Дніпрі. Щороку до нього приєднується більше людей. Учасники вдягають вишиванки і тим самим показують, що спортивні люди – це найкращий подарунок для нашої країни. Сьогодні маємо багато призів від партнерів змагань. Дніпро – це спортивна столиця, тож ми хочемо, щоб люди ще активніше приєднувалися до таких змагань, – зазначила виконавчий директор ГО «Старт Дніпро» Світлана Ліщинська.
Забіги проходили на центральній набережній міста. Учасники змагалися в козацьких індивідуальних перегонах на 2,5 км або 5 км. Для юних козаків і козачок були доступні дистанції 100 м, 500 м і 1000 м.
Катерина Дегтярьова бере участь у забігу в вишиванках вже третій рік поспіль. Сьогодні разом із друзями вона обрала дистанцію 5 км. Каже, що для неї це ще одна нагода освідчитися рідному місту і країні у любові.
– Спорт – це життя та краса. Я займаюся бігом уже 8 років. Вже здолала 6 марафонів – це 42 кілометри, але цей забіг особливий. Сьогодні таке свято, ми всі вдягаємо вишиванки, радіємо, що живемо у цій країні, – сказала Катерина.

Денис Павлов сьогодні також долав дистанцію 5 кілометрів, а його донька Аріна підкорювала 500 «козацьких» метрів.
– Моя донечка Аріна займається спортом з 3,5 років, зараз їй майже 8. Раніше були переважно танці, а цього року нас зацікавила легка атлетика, і ось уже 2 місяці ми разом бігаємо. Вирішили взяти участь у забігу в вишиванках, бо ми – патріоти своєї країни, ми дуже любимо Україну, любимо Дніпро і хочемо, щоб іще більше людей долучалося до бігу.
Перший фіналіст забігу у вишиванках на дистанції 2,5 км Артем Казбан – професійний спортсмен.
– Погода сприяла гарному забігу, не спекотно. Я вважаю, що потрібно популяризувати біг та брати участь у змаганнях, тим паче на День Незалежності. Сьогодні біг 2,5 км, бо тиждень тому пробіг напівмарафон, – сказав переможець.