У Дніпрі планують провести Дні Данії

  18.08.2018 16:55   -
Новини

У жовтні цього року у Дніпрі планують провести Дні Данії. Нині вже готова попередня програма. Усі особливості та пропозиції щодо майбутнього заходу представники міської ради та посольства Королівства Данія в Україні обговорили під час робочої зустрічі.

Майбутні Дні Данії у Дніпрі – це комплекс заходів. Тут хочуть поєднати бізнесовий компонент, культуру та навіть політику. Загальною темою стануть рішення для міст. Йдеться, зокрема, про енергоощадність, міський транспорт, вуличне освітлення, централізовані водо- та теплопостачання. Особливістю заходу стане виставка, присвячена данській велокультурі. А ще хочуть провести велопробіг.
Заступник голови місії Анне Тофт Соренсен повідомила, що за останні роки Дні Данії вже відбулися у двох українських містах. Нині ж у пріоритеті проведення заходу у центральних, південних, східних областях України.
– Ми хочемо покращити контакти з різними регіонами України. Ми виходимо на Дніпро, з яким не так часто співпрацювали раніше. Думаю, ми зможемо зробити чимало хороших речей, – сказала Анне Тофт Соренсен.
Крім цього, за словами спеціаліста комерційного відділу посольства Данії в Україні Тетяни Кобченко, деякі данські компанії зверталися до них із пропозиціями приділити увагу, зокрема, Дніпру. Це – результат попередньої співпраці. Очікується, що під час цьогорічних Днів Данії до Дніпра прибудуть делегації інжинірингових данських компаній, а також експерти з впровадження інновацій. До такої співпраці хочуть залучити, передусім, підприємства комунальної сфери міста.
– З боку Данії є хороша експертиза, досвід, технології та знання, котрими можна поділитися, запропонувати свої новації, – додала Тетяна Кобченко.