У Дніпрі відбудеться чемпіонат Європи з воднолижного спорту

  17.08.2018 16:56   -
Новини

З 22 по 26 серпня у Дніпрі відбудеться чемпіонат Європи з воднолижного спорту за катером серед юнаків. У змаганнях візьмуть участь близько 140 спортсменів до 17 років з понад 20 країн Старого Світу, а саме: Австрії, Іспанії, Норвегії, Чехії, Швейцарії, Італії, Великої Британії, Швеції, Франції, Данії та інших.

Змагання відбудуться в районі воднолижного стадіону Sentosa Cable Park за адресою: вул. Набережна Перемоги, 35. Урочисте відкриття чемпіонату заплановане на 21 серпня, о 18:30, на Фестивальному причалі.
– Шанувальникам воднолижних видів спорту буде цікаво відвідати фінал змагань, до якого вийдуть по 12 найкращих спортсменів у кожній категорії. Фінальні виступи пройдуть 25 серпня, з 9:00 до 18:00, та 26 серпня, з 9:00 до 18:00. Буде організовано трибуни, місця, де можна придбати морозиво та безалкогольні напої, – каже президент воднолижного клубу «Сентоза», президент Федерації воднолижного спорту та вейкбордингу України Олексій Мартинов.
Учасників чемпіонату розділять на дві вікові групи: до 14 і до 17 років. Вони змагатимуться у трьох дисциплінах: слалом, фігурне катання на водних лижах і стрибки з трампліна. Останній вид – найбільш видовищна частина програми.
Україну представлятиме збірна Дніпра. До її складу увійдуть 8 вихованців комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа з воднолижного спорту та вейкбордингу» Дніпровської міськради. Серед учасників дніпровської команди – абсолютні чемпіони Європи до 17 років Олександр Самойлов та Станіслава Просвєтов. Олександр також є чемпіоном світу 2018 року у стрибках з трампліна. Наймолодший у команді Дніпра – 11-річний Дмитро Рябинчук.
Вхід на змагання буде безкоштовним.