У Дніпрі запустили тестовий тролейбус на житловий масив Сокіл

  17.08.2018 16:44   -
Новини

У ніч на 17 серпня у Дніпрі запустили перший тестовий тролейбус на маршруті, який пролягає на житловий масив Сокіл. Електротранспорт на цих дорогах з’явився вперше. Рішення про будівництво нової лінії у мерії Дніпра ухвалили ще торік – щоб люди могли користуватися екологічним транспортом і при цьому заощаджувати свої кошти.
Під час тестового рейсу тролейбус супроводжувала «вишка» електролабораторії. Фахівці стежили за справністю контактних мереж. У мерії констатували: ходові випробування пройшли успішно. У найближчі тижні до маршруту призвичаюватимуться водії тролейбусів. На повну потужність лінія на житломасив Сокіл запрацює вже на День міста у вересні.
За попередніми розрахунками, щомісячний пасажиропотік тут становитиме близько 183 тис. осіб. Запуск нового маршруту спростить життя, зокрема, студентам, адже тролейбусом можна буде доїхати до низки закладів вищої освіти.
Протяжність нового маршруту становить 1,5 км – від вул. Космонавта Комарова, що на ж/м Сокіл-2, до вул. Запорізьке шосе. Далі тролейбус курсуватиме по наявній мережі – аж до площі Соборної. На маршруті працюватимуть вісім нових тролейбусів із низькою підлогою та кондиціонерами. В обидва боки на лінії буде понад тридцять зупинок. У годину пік інтервал руху транспорту становитиме не більше 10 хвилин, а у міжпіковий час – не більше 20.
На маршруті також обладнали диспетчерський пункт. Звідси стежитимуть за дотриманням графіка руху електротранспорту. Тут також буде кімната відпочинку для водіїв – із необхідними зручностями.
– Нині реалізується масштабний проект з обладнання міського електротранспорту GPS-трекерами. На нових зупинках ми встановлюємо інформаційні табло, де можна дізнатися час прибуття наступного тролейбуса або причину його затримки. Інформація стікатиметься до диспетчерського центру, де вже бачитимуть конкретне місце розташування рухомого складу. Рух можна буде корегувати в режимі онлайн. До кінця року у нас у планах обладнати всі одиниці рухомого складу GPS-трекерами і запустити систему позиціонування. А ще облаштувати близько сотні інформаційних табло на найбільших зупинках міста, – розповів директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради Ігор Маковцев.
Нагадаємо, торік у Дніпрі відновили тролейбусний маршрут на ж/м Парус.