Луганські поліцейські приїдуть до Дніпра на навчання

  11.08.2018 20:04   -
Новини

У Дніпрі стартують перші в Україні спеціалізовані навчання з тактичної медицини для поліцейських. Вже 14 серпня їх розпочнуть для луганських копів. Про це розповів радник голови ДніпроОДАЮрій Голик.

Навчання з тактичної медицини – не нові. Проте саме в такому форматі для поліцейських – стартують вперше. Ініціатором виступив т.в.о. начальника Управління патрульної поліції в Луганській області Олександр Гостіщев.
– Професія поліцейських багатогранна. Ледь не щодня їм доводиться буквально рятувати життя. Поранення, зупинки серця, різноманітні травми. Щоб допомагати якісно, ще до приїзду «швидкої», потрібно володіти знаннями та навичками. У цьому допоможуть курси з тактичної медицини. Вони максимально підлаштовані та наближені до нашої роботи. Вдячні дніпрянам за допомогу у втіленні проекту, – сказав він.
Навчання з тактичної медицини для патрульних поліцейських та майбутніх поліцейських інструкторів, перші та єдині в країні, проведе навчальний центр Patriot Tactical School. Він базується на території колишнього лакофарбового заводу у Дніпрі. Вже 14 серпня сюди приїдуть 25 луганських поліцейських та 4 інструктори.
Протягом п’яти днів гостей з Луганщини навчатимуть, як долати бойові травми, надавати допомогу в повсякденних ситуаціях, де реакція повинна бути миттєва. Тренери моделюватимуть ситуації – вибухи, пожежі, обстріли, а ще – гратимуть роль потопельників, людей із зупинками серця. Для реалістичності застосовуватимуть ще піротехніку та манекенів.
– Поліцейські виступатимуть справжніми рятувальниками. Помилки детально розбиратимуться. Так інформація краще запам’ятовуватиметься. Не обійдеться й без теорії, – зазначив координатор курсів навчального центру Patriot Tactical School Володимир Звеняцький.
Планується, що загалом до такого навчання долучаться понад півсотні луганських поліцейських.