У Литві пройшли річне навчання вже 60 дітей переселенців та АТОвців

  03.08.2018 17:00   -
Новини

Цілий рік 15 дітей АТОвців та переселенців навчалися у Вільнюсі. Такий подарунок для підлітків зробили Дніпропетровська облдержадміністрація та Почесне Консульство Литви. Проекту вже чотири роки. За цей час у Литві побували 60 дітей, що мешкають на Дніпропетровщині.

– Вже декілька років поспіль направляємо восьмикласників на річне навчання до міжнародної гімназії Вільнюса. Окрім вивчення шкільних предметів, діти знайомляться з різними містами та мальовничими краєвидами. Тільки-но в Україну після річного перебування у Литві повернулися 15 підлітків. Загалом у проекті взяли участь 60 дітей, – розповіли у прес-службі ДніпроОДА.
Міжнародна гімназія європейського зразка «Вільнюський дім литовців» – просто в центрі Вільнюсу. Зовсім поруч – комфортний гуртожиток, який став для дітей рідним домом на рік.
– Дуже вдячні за цю поїздку і можливість побачити світ, яку подарували нашим дітям. У Литві дуже гостинні люди, добре прийняли, з душею, – розповів батько учасника проекту, переселенець із Донеччини Олександр Кайдашев. – Діти проживали в чудових умовах – все красиве, чисте, зручні меблі.
У гімназії школярі вивчали литовську та інші іноземні. Спілкувалися з однолітками із понад 20-ти країн світу, які також навчаються в закладі. У вільний час – безліч екскурсій Вільнюсом та поїздок до Каунасу. Після закінчення навчального року діти встигли й відпочити у литовських літніх таборах. Кажуть, сумувати було ніколи.
У планах підлітків на майбутнє – далі вивчати литовську та отримати європейську освіту.
– Дітям, які показали високі результати, Литовська сторона надає можливість навчатися далі за поглибленою програмою, – розповів радник голови ДніпроОДА Віталій Литвин. – А ми, у свою чергу, плануємо продовжити проект і наступного навчального року.