У Дніпрі триває реконструкція Набережної Перемоги

  27.07.2018 20:11   -
Новини

Зокрема масштабні роботи з облаштування восьми тисяч квадратних метрів території проводять біля річки Дніпро на вул. Набережна Перемоги, 39б. Ще в червні тут був незаконний пункт прийому металобрухту та незаконна парковка, замасковані під станцію рятувальних човнів.

– У січні ми провели інвентаризацію всіх станцій човнів. 16 січня ми прийшли за зазначеною адресою. За документами там була рятувальна станція човнів. Вона не працювала, територія була завалена снігом та сміттям. Ми просили надати нам документи, але цього ніхто не зробив. Розбираючись у справі, ми з’ясували – документів нема й не було. А на території розташувався пункт прийому металобрухту та парковка, – розказав директор КП «Міські причали» Павло Михайлюк.

За його словами, інформацію щодо неіснуючої станції човнів представники комунального підприємства передали до міськради. В результаті на цій території вирішили зробити сквер. Для цього з ділянки вивезли близько 12 тисяч кубічних метрів сміття, демонтували всі незаконні будівлі. Зараз тут знімають верхній шар ґрунту та викорчовують аварійні дерева.

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко зазначив, що на територію завезуть плодючий ґрунт, аби висадити нові дерева. Їх буде вдвічі більше в порівнянні з кількістю дерев, які викорчують. Тут планують висадити граби, туї, платани та соснові рослини, облаштувати дитячі майданчики, невелика штучна водойма. За проектом це буде величезна зона відпочинку з вільним виходом на пляж. Його територію облаштують, встановлять душові, зроблять місця відпочинку для людей.
Згідно із графіком, основну частину робіт планується завершити 1 жовтня. Сквер обіцяють презентувати мешканцям Дніпра навесні наступного року.