У Дніпрі з’явилося нове «слово на стіні»

  23.07.2018 12:54   -
Новини

«Зоря» вже розповідала про унікальний літературно-творчий проект «Слово на стіні», ініційований молодими дніпровськими ентузіастами два роки тому.

В рамках проекту небайдужі до сучасної української літератури дівчата й хлопці за власною ініціативою та власним коштом створюють в багатолюдних місцях Дніпра та інших міст області графіті з цитатами письменників та поетів Придніпров’я – Олеся Гончара, Валер’яна Підмогильного, Наталки Нікуліної, Ганни Світличної тощо.
У липні проект «Слово на стіні» поповнився новою локацією, що з’явилася у стінах Національної металургійної академії України.

– Малюнок створено на четвертому поверсі кафедри історії та українознавства НМетАУ, робота тривала майже тиждень, – розповіла авторка та кураторка проекту Анастасія Теплякова. – Це уривок із твору видатного письменника Придніпров’я, людини принципової вдачі та твердих переконань Михайла Чхана, який навчався у НМетАУ та працював тут же згодом.
Ми щиро дякуємо адміністрації вишу за готовність співпрацювати та за допомогою «слова на стіні» вшанувати пам’ять свого талановитого випускника та співробітника.
Треба зазначити, що автори літературних графіті не тільки створюють нові малюнки, але й слідкують за станом своїх попередніх локацій, за потреби оновлюючи їх.

Ірина КАДЧЕНКО