У Покрові збудують дитсадок єврозразка

  22.07.2018 20:53   -
Новини

У Покрові продовжується будівництво дитячого садка у вигляді підкови. Підрядники вже заклали фундаментні балки, тепер мають стати до цокольного поверху. Садок планують здати наприкінці 2019-го. До закладу ходитимуть 115 малюків, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

– Він на 120 місць і, відповідно, переповнений, – розказала заступник міського голови Покрова Наталія Бондаренко. – Коли постало питання про спорудження нового дитсадка, рішення було одностайним – на Руднику. Сьогодні будівництво просувається активно. Завдяки обласній владі скоро матимемо садок, про який Покров і не мріяв.
Колись на цьому місці був пустир – тепер росте дитсадок. Підрядники вже підготували основу під монолітний фундамент, зараз мають стати до будівництва цокольного поверху.
До нового дитсадка ходитимуть 115 дітей. Лідія Кравчук сподівається, що серед них буде і її донька Маргаритка.
– Існуючий на мікрорайоні заклад набитий по вінця. Через це мій старший син Андрій туди не потрапив, і я змушена була його возити в середмістя Покрова. Тому будівництво нового дитсадка – це важлива для всіх мешканців подія. Чекаємо на нього нетерпінням. Сподіваюся, донечка до нього потрапить, – розказала матуся.
Садок – на два поверхи, де розмістяться шість груп. Кожна матиме тіньовий павільйон з пісочницею та власний город. Садок буде термомодернізований, з яскравим енергоефективним фасадом. Обігріватиме його автономна котельня.
Крім того, спорудять спортивний майданчик і облаштують територію для вивчення правил дорожнього руху. Навколишній простір благоустроять і озеленять.
Це перший соціальний об’єкт, який будується в Покрові за останні 30 років.