У Дніпрі тестують засіб боротьби з рекламою наркотиків на фасадах

  20.07.2018 13:59   -
Новини

У Дніпрі розпочали тестування унікального засобу боротьби з наклеюванням, розмальовуванням та рекламою наркотиків на фасадах будівель, стовпах та інших поверхнях, – про це повідомляє прес-служба Дніпровської міськради.

– У місті є така проблема: вандали наносять на фасади будівель різні графіті, іноді вони несуть під собою рекламу наркотичних засобів. Міська влада усіляко намагається боротися з цим. До мене звернулися підприємці з пропозицією наносити на місця, які найчастіше піддаються діям вандалів, спеціальний склад, який дозволить ефективно боротися з графіті та оголошеннями. Ми подивимося, чи працює цей склад насправді, і у подальшому розглянемо можливість співпраці, – зазначив начальник інспекції з благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз.
Спеціальну фарбу було розроблено в Ізраїлі, там її успішно використовують. В Україні такий метод боротьби з діями вандалів ще не використовувався. Дніпро став першим серед українських міст.
– Фарба, яку ми запропонували міській раді, – екологічно чиста. Це – сучасні технології, які були розроблені, щоб запобігти графіті, наклейкам, несанкціонованим надписам, не змінюючи зовнішній вигляд міста, тобто не зафарбовуючи ці надписи. Після нанесення на стовпи фарба починає працювати вже за кілька хвилин – на поверхню вже неможливо наклеїти оголошення. Після нанесення на фасад будівлі фарба захищає конструкцію від тріщин, старіння, а графіті зможуть легко змити комунальники, – зазначив представник компанії-виробника Дмитро Плашко.