Діти АТОвців відправились на відпочинок до Бельгії

  09.07.2018 17:52   -
Новини

Діти АТОвців з Дніпропетровщин відправилися у закордонні канікули. Вероніка та Гриша відпочиватимуть у Бельгії, – про це повідомила начальник управління з питань учасників АТО ДніпроОДА Наталія Шуліка.

– Щороку діти АТОвції із Дніпропетровщини їздять на відпочинок за кордон. У червні восьмеро хлопців та дівчат були в Данії, п’ятеро – відправилися до Австрії. Сьогодні ще двоє дітей поїхали до Бельгії. Подорож організували разом з міждержавним комітетом Україна-Бельгія-Люксембург, – розповіла Наталія Шуліка.
Подорож до Бельгії триматиме 10 днів. Першу частину канікул діти житимуть у старовинному абатстві, другу – у приватній школі. Для маленьких мандрівників – насичена програма: екскурсії до національних парків та замку тамплієрів, гірські походи, катання на конях, майстер-класи з гончарства та малювання, аквапарк.
– Загалом до Бельгії відправилися 18 дітей з 10 регіонів країни. Вони підготували сюрприз для української діаспори у Бельгії – презентацію рідної культури. Діти вдягатимуть вишиванки, співатимуть українські пісні та подарують власноруч намальовані картини, – розповіла голова міждержавного комітету Україна-Бельгія-Люксембург (Ротарі) Ольга Змієвська.
Окрім розважальної програми на дітей чекає курс психологічної реабілітації.
– Вероніка вперше поїхала за кордон. Це була її мрія. Вчора дочка сказала мені: «Я не вірю, що дочекалася», – посміхається мама 12-річної мандрівниці Яна Обиденникова. – Я дуже хвилювалася, відпускала зі сльозами на очах. Проте домовилися, що кожного вечора будемо зв’язуватися по інтернету.
Цього літа дітей АТОвців із Дніпропетровщини на відпочинок прийматимуть також Польща та Греція.