У Васильківці вісім родин молодих фахівців отримали нові квартири

  06.07.2018 22:54   -
Новини

У центрі Васильківської об’єднаної громади під соціальне житло реконструювали 10-квартирний будинок. Ключі від нових осель отримали вже вісім сімей молодих лікарів. Головний мотив – закріпити молодь на селі. Про це повідомила прес-служба ДніпроОДА.
Під соціальне житло реконструювали колишню молочну кухню. Вона простояла в занедбаному стані на території районної лікарні не один десяток років.
-Завдяки обласній владі нам вдалося привести будівлю до ладу і вдихнути в неї друге життя, – зауважив голова Васильківської ОТГ Сергій Павліченко. – Тепер маємо можливість надати молодим докторам комфортні умови для життя. Тож, сподіваємося, люди не шукатимуть кращої долі деінде, а залюбки працюватимуть на благо громади.
У домі облаштували сім двокімнатних та три однокімнатні квартири, у яких житимуть молоді сімейні лікарі. Ключі від омріяного житла вже отримали вісім родин. Ще дві квартири чекають на своїх господарів.
Серед новоселів – Сергій Горобчук.
– Квартира простора, просто шикарна. Мені дуже подобається. Буду в ній мешкати разом з дружиною. А там і діточки з’являться, – посміхається чоловік. – Наразі квартирне питання нагальне для молодого фахівця. Якщо жити ніде, то й з роботою не складається. А якщо дах над головою є, то працювати можна й в селі.
З ним по сусідству проживатиме лікар Ігор Філіпчук.
-Торік переїхав з родиною з Новомосковського району до Васильківки й влаштувався до місцевого Центру первинної медико-санітарної допомоги. Довгий час житло винаймав. Аж одного разу запропонували двокімнатну квартиру в реконструйованому будинку. Це така рідкість в наш час, тому емоції словами не передати, – поділився медик.
У квартирах усе зроблено «під ключ»: від лінолеуму до сантехніки. Для обігріву – індивідуальне опалення. На прибудинковій території провели благоустрій та облаштували дитячий майданчик.
– У 10 комфортабельних квартирах є все необхідне для життя: газова плита, раковина, ванна, стіни облицьовані плиткою, прокладена електропроводка. Як-то кажуть, заходь і живи, – розказала головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Швайка.
Кому дістануться квартири, вирішувала сесія районної ради. Щоб житло перейшло у власність медиків, їм доведеться попрацювати на користь громади не менше 10 років. До тих пір помешкання вважатиметься відомчим.