Студенти ДНУ розробили мобільний додаток для видалення карієсу

  06.07.2018 14:22   -
Новини

У ДНУ ім. Олеся Гончара розробили мобільний додаток для студентів-стоматологів. Інновація допоможе майбутнім дантистам розпізнавати карієс та правильно видаляти його. Про це повідомили в департаменті освіти і науки ДніпроОДА.
Мобільний додаток «Практикум стоматолога» – справа рук 16 студентів факультету прикладної математики. Інноваційна розробка працює за технологією доповненої реальності й дозволяє студентам-стоматологам учитися видаляти карієс.
Новостворений додаток простий у вжитку. Невеликий циліндр, який тримає користувач, на екрані комп’ютера відображається як справжній стоматологічний бор. Направляючи інструмент на модель зуба, студент має потрапити на карієс і правильно висвердлити його.
Комп’ютерна та математична схеми, використані у програмі, дозволяють точно оцінити якість роботи. Зокрема, визначити, який відсоток карієсу був видалений або скільки здорової тканини було пошкоджено.
Проект – спільна ініціатива факультету прикладної математики ДНУ та дніпровської IT-компанії ISD. Наразі на факультеті запроваджується дуальна освіта, за якою практична майбутніх фахівців проходить на ІТ-підприємствах.