Більше тисячі мешканців області вже постраждали від укусів кліщів

  06.07.2018 13:55   -
Новини

Понад тисячу мешканців області цьогоріч постраждали від укусів кліщів. Переважну більшість випадків лікарі зафіксували за останні два місяці. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

– Кліщі активізуються у теплий сезон – із травня по вересень. До того ж шкідники люблять вогке середовище, а в останні два місяці на Дніпропетровщині було достатньо багато опадів. Відтак постраждалих від укусів цьогоріч більше. За весь 2017 рік зафіксували трохи більше 800 таких випадків, за півроку 2018-го – вже понад тисячу, – розповіли в департаменті.
Аби вберегтися від укусу кліща, фахівці радять під час відпочинку на природі віддати перевагу закритому одягу. Він має прикривати ноги, руки й шию. Обов’язково слід носити головний убір. Можна використовувати спеціальні аерозолі, які відлякують комах. Після повернення додому необхідно перевірити своє тіло на наявність кліщів.
Якщо шкідник все ж таки вкусив, потрібно звернутися до лікаря. Він дістане комаху та перевірить, чи не інфікована вона хворобою Лайма.