У Криворізькому районі завершується реконструкція дитсадка

  03.07.2018 23:10   -
Новини

У селі Глеюватка Криворізького району добігає кінця реконструкція дитячого садка «Веселка».До закладу добудували приміщення, у якому розташуються дві додаткові групи та спортзал, – у результаті площа садочка збільшиться вдвічі. Дошкільний заклад зможе прийняти 108 малюків, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Дитсадок у Глеюватці на 70 місць збудували ще у 80-х роках минулого століття. Через близькість ГОКів і кар’єрів приміщення почало давати тріщини. Розколи були і у фундаменті, і у стінах. Покращити умови виховання малечі попрохали батьки – за вирішення проблеми взялася обласна влада.
Реконструкція триває з кінця 2016 року. За цей час будівельники вже модернізували старий корпус на чотири групи: утеплили фасад, покрівлю й підвал, замінили вікна та комунікації, уклали теплу підлогу, провели внутрішні ремонтні роботи.
– Взимку в садку було прохолодно: дітей вдягали, наче капусту. Однак після ремонту відчутно потеплішало. У групах оновили шпалери – стало світло й затишно. Упевнена, що задоволені і діти, і батьки, – каже мати Ганна Фурса.
Також до вже існуючої будівлі добудували двоповерховий корпус. Незабаром його облицюють яскравим енергоефективним фасадом, зараз ведуться внутрішні роботи.
У новому приміщенні розташують дві додаткові групи – раннього та дошкільного віку.
– Наразі в дитсадку виховуються 74 малюка. Однак після реконструкції площа дошкільного закладу збільшиться вдвічі і його зможуть відвідувати 108 дітей. У добудованому корпусі будуть ігрова зала із сухим басейном та спортзал. Крім дошкільнят, спортом займатимуться й учні глеюватської школи, яка знаходиться поруч з дитсадком, – зазначила завідуюча дитсадком Валентина Сергієнко.
Наразі підрядники приводять до ладу прилеглу територію. Кожна із шести груп матиме власний ігровий майданчик з тіньовим павільйоном та пісочницею. Серед іншого в дітей будуть велодоріжки та вуличний куточок для вивчення правил дорожнього руху.
Дитсадок опалюватиме власна автономна котельня. Це дасть змогу самостійно регулювати подачу тепла в групи. Роботи виконані на 75%. Завершити їх планують у 2018-му.